درخواست آمریکا از چین برای استفاده از نفوذ خود بر روسیه و کره شمالی



به گزارش بامداد جمعه ایرنا از “آسوشیتد پرس”, به گفته یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا، در یک دیدار نادر در اوایل این هفته، سه دیپلمات ارشد آمریکایی با سفیر چین در آمریکا دیدار کردند تا بر نگرانی های واشنگتن تاکید کنند و از چین بخواهند که از نفوذ خود بر کره شمالی برای کاهش همکاری با روسیه استفاده کند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه گفت که طرفین “گفتگوی جدی در این هفته داشتند” و چین انتظارات آمریکا را می داند مبنی بر اینکه “پکن از نفوذ خود برای مهار این فعالیت ها استفاده کند.”

او در یک کنفرانس خبری در واشنگتن با لوید آستین وزیر دفاع و همتایان کره جنوبی آنها گفت: ” این تنها پیام آمریکا نیست بلکه کشورهای سراسر جهان چنین انتظاری دارند.”

پکن یک همکاری “بدون محدودیت” با مسکو ایجاد کرده است و در حالی که متحد اصلی پیونگ یانگ بوده است. کارشناسان می گویند که پکن ممکن است همکاری نظامی نزدیکتر بین روسیه و کره شمالی را نپذیرد زیرا آن را بی ثبات کننده در منطقه می داند.

هنگامی که از لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین در مورد دیدار دیپلمات های آمریکایی و چینی پرسیده شد، وی در یک نشست خبری در روز چهارشنبه در پکن گفت که “هیچ اطلاعاتی برای ارائه در این زمینه ندارد.”

وی افزود: مواضع چین در مورد اوکراین و شبه جزیره کره ثابت بوده است. چین خواستار آتش بس و گفتگوهای صلح برای پایان دادن به جنگ در اوکراین شده است و مدت‌هاست که از یک شبه جزیره کره صلح‌آمیز و باثبات حمایت می‌کند.

آستین روز پنجشنبه گفت که چین «در این مرحله باید از روسیه سؤالات سختی بپرسد و اینکه آیا قصد دارد این درگیری را با این نوع رفتار گسترش دهد یا خیر.»

به گفته این مقام وزارت امور خارجه، کورت کمبل، معاون وزیر امور خارجه، دن کریتنبرینک، دستیار وزیر امور خارجه در امور شرق آسیا و اقیانوسیه و جیمز اوبراین دستیار وزیر امور خارجه در امور اروپا روز سه شنبه با ژی فنگ، نماینده چین در واشنگتن دیدار کردند. پاسخ چین را به تفصیل بیان نمی کند.

به گزارش ایرنا, آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در راستای ادعاهای مقامات آمریکایی و همسو با کره جنوبی و ناتو با بیان این ادعا که «حدود هزار سرباز کره شمالی در روسیه مستقر هستند»، در عین حال گفت: هیچ نشانه ای وجود ندارد که مسکو به پیونگ یانگ در توسعه موشک های بالستیک قاره پیما کمک کرده باشد.

وید آستین وزیر دفاع آمریکا نیز در این نشست خبری با حضور همتای کره جنوبی خود حضور داشت، گفت: کرملین یونیفورم و تجهیزات روسی را در اختیار این سربازان کره شمالی قرار داده است و همه اینها نشان می دهد که روسیه قصد دارد از این نیروهای خارجی در عملیات خط مقدم در جنگ علیه اوکراین استفاده کند.

وزیران خارجه و دفاع آمریکا همچنین به خبرنگاران گفتند: روسیه هر روز یک هزار و ۲۰۰ سرباز را در جنگ خود با اوکراین از دست می دهد و باید دید که روسیه چگونه می تواند اقدام کره شمالی در اعزام ۱۰ هزار سرباز را جبران کند.

کیم جونگ‌گیو معاون وزیر خارجه این کشور امروز جمعه در این زمینه اظهاراتی را مطرح کرد و گفت: «اگر چنین موضوعی در رسانه‌های جهانی مطرح شود، به اعتقاد من، این عمل با مقررات بین‌المللی تطابق دارد.»

این اظهارات پس از آن بیان شد که یکی از نمایندگان کره‌شمالی در سازمان ملل ادعای سئول مبنی بر اعزام نیروهای این کشور به روسیه را به عنوان «شایعه بی‌اساس» رد کرده بود.

معاون وزیر خارجه کره شمالی همچنین به وجود نیروهایی اشاره کرد که ممکن است بخواهند این اقدام را غیرقانونی توصیف کنند، اما از تایید یا رد اعزام نیروها اجتناب کرد و گفت که این موضوع تحت حوزه صلاحیت وزارت دفاع است.

در بیانیه‌ای که وزارت خارجه کره‌شمالی نیز منتشر کرد، آمده است: هرگونه اعزام نیروی نظامی به روسیه، اگر صحت داشته باشد، مطابق با قوانین بین‌المللی خواهد بود.

پیونگ یانگ نخستین بار به طور رسمی به این موضوع واکنش نشان داده، اما ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه هم به این گزارش‌ها واکنش نشان داده و گفته است که این موضوع «به ما مربوط است».


منبع: https://www.irna.ir/news/85645806/%D8%AF%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%DA%86%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D9%81%D9%88%D8%B0-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%87-%D9%88-%DA%A9%D8%B1%D9%87